Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Foto: Uvamen / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukusno i mekano

Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10

Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi

Objavljeno:

Sastojci:

1 kg svinjskog mesa u komadu

2 pomorandže

2 jabuke

100 g suvog voća natopljenih u rumu

So, biber

1 kašika majoneza

1 kašika meda

2 kašike soja sosa

1 crni luk

2 kašičice sirćeta

Meso, Ručak, Svinjetina
foto: Uvamen / Alamy / Alamy / Profimedia

Priprema svinjskog mesa u marinadi:

Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.

Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega.

Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.

Bonus video:

00:15

Najpotresnija scena na sahrani Milorada Milinkovića

(Espreso/Stvar ukusa/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.